Hem / EMERGENCY PLUG

WERMA

EMERGENCY PLUG

Emergency plug

Säkerhet för räddningspersonal är av största vikt i alla avseende, inte minst vid trafikolyckor. Det ökande antalet eldrivna fordon i vägtrafiken ställer helt nya krav på räddningstjänst, polis, ambulans. Till skillnad från en förbränningsmotor kan man inte höra ljudet från en elmotor. 

 

Emergency plug simulerar en laddningsprocess då den kopplas in i ladduttaget. Detta leder till att fordonets parkeringsbroms aktiveras och att växellådan placeras i neutralt läge. Fordonet kan därför inte flyttas längre, även om en person i bilen av misstag pressar ner gaspedalen.

EMERGENCY PLUG FUNGERAR PÅ ALLA TYPER AV ELFORDON

Emergency plug är universal och fungerar på alla typer av E- och hybridfordon (bilar, bussar, lastbilar) med anslutning Typ 1 eller 2.

För att identifiera att ett E-fordon står i ”körläge” så anvisar Emergency plug det genom att lysa upp i ett blått sken. På så sätt informerar den att det är säkert att närma sig fordonet.

Den är utrustad med en självtest-funktion som visar att mjukvaran fungerar korrekt. Det kommer också löpande mjukvaruuppdateringar för att säkerställa att alla E-och hybridfordon är kompatibla.

Jag vill veta mer

Henric Persson

Henric Persson

Försäljningschef
+46 70 812 13 56

Skicka mail