Hem / WERMA HM200

WERMA HM200

VÄRLDENS MODERNASTE SLANGTVÄTT

WERMA HM200

Marknadens kraftfullaste slangtvätt som levererar ett fantastiskt tvättresultat!
Ett komplett helt slutet system för smutsigt vatten, enkel att sköta för en ensam operatör och minimerat med tunga lyft ger bästa möjliga arbetsmiljö.

HM200 är en del av Werma-konceptet för slangvård, ett komplett system där logistiken och friska brandmän alltid är i centrum.

En kraftfull enhet med flera olika nivåer av tilläggsutrustning.

Maskinen har ett bra flöde och arbetsmiljö där enbart ett tyngre lyft behöver utföras, när den färdiga slangen skall lyftas ur.

Jag vill veta mer

Henric Persson

Henric Persson

Försäljningschef
+46 70 812 13 56

Skicka mail
Slangevasker Slangevaskemaskin Slangepleie Brannslang Brannslange Kuplinger Kupling Røykvifter Vifter Brannøvelse Norlås Hyllereol Slangepress Hylsfjerner
Slangevasker Slangevaskemaskin Slangepleie Brannslang Brannslange Kuplinger Kupling Røykvifter Vifter Brannøvelse Norlås Hyllereol Slangepress Hylsfjerner
Slangevasker Slangevaskemaskin Slangepleie Brannslang Brannslange Kuplinger Kupling Røykvifter Vifter Brannøvelse Norlås Hyllereol Slangepress Hylsfjerner

Teknisk info

  • Bra arbetsmiljö med bra ljus.
  • Samtliga arbetsmoment görs i bra arbetshöjd
  • Tyst, ca 80 dB i arbetsmiljön
  • Enbart ett tungt lyft i hela processen, när slangen lyfts av upprullaren.
  • Undertryck i maskinen så att minimalt med kontaminerad vattendimma slår tillbaka mot operatören

Med HM200 färdigställs ca 10-12 slangar per timme. Antalet beror på hur skitig slangen är, vilken dimension som körs och hur lång provtryckningen bestäms till. Maskinen har tre olika tvätthastigheter (långsam, standard, snabb) och ju skitigare slang desto långsammare hastighet.

I processen hanteras två slangar samtidigt om operatören vill, en ingående och en utgående, det kortar cykeltiden.

Med HM200 har vi kombinerat vår höga kunskap om högtrycksmunstycken med att lägga till roterande borstar. Den mekaniska bearbetningen med borstarna är steg ett i tvättprocessen och för att sedan avsluta med fyra högtrycksmunstycken som tvättar med ca 180 bars tryck.

 

För bästa möjliga tvättresultat rekommenderar vi att slangen blötläggs i 24 timmar innan tvätt och då gärna med vårt slangtvättmedel i karet.

 

Tvättresultatet är väldigt bra och kombinationen med slangtvättmedel ger även renhet på djupet.

Provtryckning sker i enlighet med svensk standard och europeiska normer, det vill säga hela slangen med bägge kopplingarna i ett moment, så som slangen används. Provtryckningstiden bestämmer operatören själv och likaså hur högt tryck slangen ska tryckas till. HM200 provtrycker som standard upp till max 18 bar, som tillägg går det att få provtryckning upp till 25 bar.

Provtryckningsvattnet är separerat från tvättvattnet och återvinns i ett slutet system. Det slutna systemet gör att protryckningsvattnet inte kontamineras av det smutsiga tvättvattnet.

Provtryckningen sker med varmt vatten, syftet med det är att få en bättre torkeffekt på slangen.

En extra funktion som finns när det gäller provtryckning är att när man vet att det är hål i slangen och bara vill märka ut dessa hål så kan man använda funktionen inspektionstryck, då provtrycks slangen till mellan 3 och 5 bar vilket räcker för att markera ut hål.

Torkning av slangen sker i samband med utmatning, vi använder oss av en egenutvecklad våtdammsugare med hög effekt. Slangen är efter processen lagringstorr.

Beroende på hur slangen skall användas enkel- eller dubbelrullas slangen av maskinen.

Som standard hanterar HM200 19-76 mm dimension, som tillval finns att gå upp till 110 mm slang.

Slanglängderna kan som längst vara 40 meter.

2300 x 3500 x 1700 (BxDxH)

Vikt ca 1500 kg

Spela videoklipp