Werma beklädnad

Werma öppnar ett nytt produktområde som vi kallar Werma beklädnad. Initialt kommer vi att erbjuda larmställ och handskar, men området kommer att växa ut för att så småningom innefatta ett komplett PPE för brandmän. När det gäller larmställ har vi valt att arbeta med det belgiska företaget SIOEN, ett av världens största textilföretag med top of the line produkter inom alla typer av skyddskläder. Handskarna kommer från det svenska företaget Granqvists.

Vår ambition är att erbjuda högkvalitativa produkter till rätt pris med en effektiv och kundvänlig eftermarknad.

Olika modeller av larmställ

Werma kommer att marknadsföra tre olika modeller av larmställ, för att förenkla skillnaderna kommer vi att kalla dem Premium, Premium Mid & Basic – Alla modeller finns i dam respektive herrmodell. Det som förenar samtliga modeller är SIOENs patenterade 3D-innerlager och ett Nomex ytterlager. 4-lagersstället har förutom detta ett termolager och ett membran. 3-lagersstället har ett membran och 2-lagersstället är enbart ytter- och innerlager.

För olika typer av räddningstjänster finns även anpassade larmställ med speciella kravställningar.

Handskar från Granqvist

Granqvists har sedan starten blivit en av världens främsta leverantörer av handskar till räddningstjänster. Produkterna är utformade för att på bästa sätt skydda brandmannen i sitt arbete och även ge bästa möjliga grepp även vid väta eller andra yttre förutsättningar. För oss på Werma är det enormt viktigt att ha en stark partner i ryggen som levererar den bästa handsken, och som dessutom är hållbättre.

Underhåll & reperation

Vi gillar att utbilda våra kunder i att ta hand om sin utrustning på egen hand och genomför reparationer och underhåll, ifall tid och vilja finns. De flesta mindre skador på ett larmställ kan man åtgärda på egen hand, ex mindre hål eller revor. Detta påverkar inte ställens egenskaper ifall reparationerna utförs i enlighet med utbildning.

När det gäller eventuella skador på membran eller större lagningsbara skador vill vi att larmställen sänds till oss för att lagas i fabrik.