Vi tar service personligen.

Pålitlig service varje dag.

Som kund till Werma ska du känna tryggheten i att vår närvaro alltid är där. Från det första supportsamtalet till att en tekniker finns på plats eller en reservdel är skickad. Vårt mål är att erbjuda ett serviceunderstöd i världsklass.

Vi är experter på att serva och underhålla våra slangvårdsmaskiner samt anläggningar tillverkade av den före detta tyska tillverkaren Hafenrichter och har ett fullt utbyggt lager av reservdelar.

Werma leder ett nätverk av tekniker från hela Europa gällande slangtvättar, allt för att vi tillsammans ska kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

Vår utgångspunkt är att vi hellre tar emot ett samtal för mycket än ett för lite, vi vill att våra kunder känner sig trygga med att ringa. Om det så gäller stora som små saker, vi uppskattar varje kontakt!

Snabb & hållbar kundservice.

En väsentlig del är också vårt reservdelslager. Därifrån sköter vårt egna serviceteam den internationella reservdelshanteringen.
Detta steg har gjort det möjligt att minska väntetiderna och säkerställa snabb behandling av kundförfrågningar.

Werma garanterar snabbt och pålitligt stöd för alla kunder över hela världen. Särskild uppmärksamhet läggs vid hållbarhet. Alla tjänster är naturligtvis garanterade under hela livslängden för slangtvättar.

Utbildning.

Werma har många års erfarenhet av utbildning. Syftet med våra utbildningar är att förmedla viktig information till räddningstjänstpersonal om drift och underhåll av slangtvättar. Utbildning erbjuds för alla modeller av våra egna slangtvättar och av den före detta tillverkaren Hafenrichter.

Utbildningarna har som mål att möjliggöra ett förebyggande arbete kring tekniska problem.

För att boka utbildning kontakta vårt supportteam ›